Mijn eerste bruiloft

 

Nooit had ik interesse in het fotograferen van bruiloften, totdat ik mijn eerste aanvraag binnen kreeg. Ik kan natuurlijk niet een bruiloft fotograferen zonder ervaring. Dus trok ik de stoute schoenen aan en nam ik contact op met een collega fotograaf. Ik vroeg of ik een keer mee zou mogen naar een bruiloft als second shooter. Gelukkig was ze heel enthousiast en kreeg ik meteen een paar data door waarop ik mee zou mogen. Een van de suggesties was een traditionele bruiloft. Ik kon me geen betere eerste bruiloft wensen.

 

In april was het dan eindelijk zover en mocht ik mijn eerste bruiloft fotograferen. Een beetje gezonde spanning, maar verder ook heel ontspannen omdat ik niet meteen de druk voelde dat er niets mis mocht gaan. Ik was immers de second shooter. Toch kwam mijn perfectionisme een beetje om de hoek kijken toen bleek dat de fotograaf waarbij ik meeliep mij alle vertrouwen gaf om ook zelfstandig beelden te maken. Geen back-up beelden van haar dus. Een tikkeltje onzeker werd ik ervan, maar wat ging het goed. Leuk detail is dat de bruid erg creatief is en veel dingen zelf had gemaakt, waaronder kledinghangers en een doosje voor de ringen.

 

 

We begonnen de dag vroeg bij de bruid. Het klaarmaken, maar ook detailfoto’s van de jurk, sieraden en parfum. Heerlijk om hiermee te beginnen. Daarna gingen we naar de bruidegom om zijn aankleedmoment vast te leggen. Ook hier hebben we detailfoto’s gemaakt.

Ja, en dan komt het… de first look. Een heel mooi moment, die we doordat we met twee fotografen waren vanuit twee kanten konden vastleggen.

Vervolgens zijn we naar een natuurgebied gereden om hier de ‘loveshoot’ te doen. Omdat we nog wat tijd over hadden konden we ook nog naar een tweede locatie om wat mooie beelden te schieten. Daarna was het tijd om naar het huis van de bruid te gaan voor een heerlijke lunch. Hier stonden de gezinnen van het bruidspaar ze al op te wachten, zij hadden ze immers nog niet allemaal gezien.

 

 

Na de lunch gingen we door naar de ceremonie. Alle vrienden en familie waren op locatie om het bruidspaar op te wachten. In een mooie haag werden ze opgewacht. Niet veel later kwam het bruidspaar aan. De bruidegom had een prachtige trouwauto geregeld, een Porsche. Er volgde een mooie, maar ook emotionele, ceremonie. Stiekem had ik hier ook op gehoopt, ik hou ervan om emoties vast te leggen. Natuurlijk volgden de geloften en de kus. De ringen werden bewaard tot de kerkdienst, welke volgde na de ceremonie. Na de kerkdienst was er een receptie en werd de taart aangesneden. Later volgde het diner, wat tevens ook het einde was van de fotografiedag.

 

Vooraf wist ik niet goed wat ik ervan zou vinden, maar ik kan zeggen dat ik het heel bijzonder vond om bij deze dag aanwezig te mogen zijn. Je ben toch onderdeel van de mooiste dag van het bruidspaar. En qua fotografie, dit smaakt natuurlijk wel naar meer. Uitsluitend bruiloften fotograferen zie ik mezelf nog niet doen, maar een paar bruiloften per jaar zou ik toch echt wel tof vinden. Wie weet wat de toekomst brengt…..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.