Eerste newbornshoot

Dat was spannend! Mijn eerste shoot met onbekende mensen en dan ook meteen newbornshoot. Alles ‘moest’ dus perfect gaan. Ik had de lat voor mezelf erg hoog gelegd, onhaalbaar hoog! Bij de allereerste newbornshoot kon natuurlijk niet alles perfect gaan. Ik kende het gezin niet, ik had geen ervaring met newbornshoots en was zenuwachtig. Zou ik de juiste instellingen wel hebben?!

Omdat ik nog nooit een newbornshoot gedaan had, was het makkelijk om te beslissen dat het een lifestyleshoot zou worden. De veiligheid van het kindje stond voorop en wat is veiliger dan het kindje zoveel mogelijk bij de ouders in de armen te houden of door de ouders neer te laten leggen?

 

De shoot

Ik had me wel laten inspireren door andere newbornshoots en gekeken wat voor foto’s ik zelf graag zou willen maken. Hier ging ik dus mee aan de slag. De shoot was binnen, het licht was dus niet optimaal. Ik heb tussendoor veel op mijn scherm gekeken of de foto’s wel goed belicht waren. Het was soms even zoeken en uitproberen met de instellingen, maar alles leek goed te gaan.

Paniek
Ik was tevreden en ging thuis aan de slag met het nabewerken. Toen gebruikte ik nog een simpel bewerkingsprogramma. Bij het uploaden van de foto’s kwam ik er achter dat er veel ruis in de foto’s zat, de ISO-waarde was niet goed ingesteld bleek later. Ik was helemaal in paniek en dacht dat ik alle foto’s hierdoor had verpest!

Mijn redding
Gelukkig was ik lid geworden van een facebookgroep voor (hobby)fotografen. Hier kon ik om advies vragen. Al snel bleek dat de ruis verminderd kon worden in een ander, uitgebreider, programma.
Gelukkig heb ik alle foto’s kunnen redden en een mooi resultaat kunnen afleveren. Van deze shoot heb ik dus veel geleerd. Ik ben erg perfectionistisch en zie altijd verbeterpunten, maar uiteindelijk was ik heel tevreden over mijn allereerste newbornshoot.

Is er bij jou wel eens iets mis gegaan tijdens het fotograferen? Heb je je foto’s kunnen redden? Laat het me weten in een reactie.

Reactie plaatsen

Reacties

Theo Nijenhuis
4 jaar geleden

Vind het prachtige foto's en ik kan uit helemaal niets opmaken dat dit jou eerste opdracht in dit genre is. Ik vind ze prima gelukt en de ouders van de baby hebben een prachtige herinnering aan de boorling.