Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

De website staat online en mijn instagram- en facebookpagina’s lopen ook. Tijd voor de eerste blog! Ik wil graag wat meer vertellen over het ontstaan mijn hobby en mijn ervaring met fotografie tot nu toe.

 

Vakantiefoto’s

Ik heb fotograferen altijd al leuk gevonden. Op vakanties was ik altijd degene die de foto’s maakte. Van de familie, maar ook van de leuke straatjes in Italië en de mooie uitzichten vanaf bergtoppen of hoge gebouwen. Al deze plaatjes moeten vastgelegd worden voor in mijn plakboeken.

Toen ik na mijn rechtenstudie een paar maanden naar Noorwegen vertrok, heb ik met mijn digitale cameraatje ook mooie plaatjes kunnen schieten. De natuur is daar zo mooi! Ik heb toen veel foto’s gemaakt van de uitzichten over de fjorden, op de gletsjers, kajaktours, zonsopkomsten en van het noorderlicht. Helaas was de kwaliteit hiervan niet altijd even goed.

 

De omslag

Toen mijn man en ik gingen trouwen, was daar het moment om een fotograaf in te huren voor de trouwfoto’s. Er volgden meer shoots; een zakelijke, een earlybirdsreportage, een newbornshoot van onze zoon en ik won een familieshoot via facebook. Vanaf dat moment begon het ook te kriebelen om zelf meer met fotografie te gaan doen.

Ik vond al deze shoots heel interessant en had er ook mijn eigen ideeën over. Wat ik mooi vond en hoe ik foto’s graag zou zien.

Afgelopen september vond ik het tijd om me in te schrijven voor een fotocursus. Ik wilde zelf mooie platen schieten. Hier hoorde ook een nieuwe, en betere, camera bij. Dat werd een Canon 200D.

Wat een goede zet was dat! In korte tijd leerde ik veel over de camera, de belichtingsdriehoek, het kiezen van een standpunt en maakte ik een begin met fotobewerking.

 

Oefenen

Het vele oefenen kon beginnen. Eerst was vooral mijn familie aan de beurt. Daarnaast ook de hond en ik ging regelmatig met fiets op pad om foto’s te maken van de natuur. Ik vond het allemaal leuk. Toen begon ik ‘proefpersonen’ te vragen via mijn facebookpagina en heb ik een winactie opgezet. Zo kon ik oefenen met onbekenden en kon ik deze mensen gratis voorzien van mooie foto’s.

Ik ben nogal perfectionistisch, ik zie altijd wel verbeterpunten. Hier kon ik dan weer mee verder, ik kon me meer inlezen, tutorials bekijken op YouTube en mensen naar ervaringen vragen.

 

Een eigen bedrijfje?

Langzaam aan begin ik te dromen over een eigen bedrijfje naast mijn baan. Ik heb deze ambitie nooit gehad, maar nu ik zoveel bezig ben met fotografie, lijkt me dat fantastisch. Nieuwe mensen ontmoeten, persoonlijke ontwikkeling zien, eigen ideeën uitwerken, zelf bepalen wat ik wel en niet doe en al mijn creativiteit kwijt kunnen…..

In september start ik met een vervolgcursus fotografie en hoop daar weer nieuwe dingen op fotografie gebied te leren. Ondertussen oefen ik gewoon door en kijk ik naar de mogelijkheden voor een eigen bedrijfje. Dus wie weet in de toekomst.

 

Wil je meer weten of heb je tips voor mij? Laat dan een reactie achter of stuur mij een e-mail via info@kiekjesvanlinda.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra
4 jaar geleden

Linda wat leuk om te lezen. Je maakt al erg leuke foto's. Dat gaat vast goed komen met je ambities. Ik verheug mij er nu al op om je bij de vervolgcursus te zien en te spreken.

Marieke
4 jaar geleden

Lieve Linda

De website is mooi geworden! Wat een mooi verhaal om te vertellen hoe jouw site en liefde voor fotografie is ontstaan.

De foto's op je website zijn ontzettend mooi. Ik kijk uit naar meer. Heel veel succes!

Liefs Marieke

Maud
4 jaar geleden

Lieve Linda,

Wauw! Wat is je website mooi geworden!
Trots op hoe jij gaat voor wat je hart je zegt. Je foto's zijn prachtig.
Ik weet zeker dat straks veel mensen mogen genieten van je foto's.

Zet hem op; ga zo door!!!

Suzan
4 jaar geleden

Beste Linda,

Wat een mooie introductie om weer te geven waardoor deze website is ontstaan. Al jouw prachtige plaatjes van allerlei samenstellingen kunnen hier gepresenteerd worden. Ik wens je heel veel succes toe!

Groetjes,
Suzan